Torpan Tarinat® -postikortit - suunniteltu lähetettäväksi ulkomaille

Tämän jutun julkaisi Pauliina Heikkilä ,

Torpan Tarinat® -postikortit ovat saaneet alkunsa innostuksesta ja kiinnostuksesta kertoa ulkomaille jotain suomalaisen elämäntapamme juurilta. Paperisilppurin, postikorttien suunnittelija-kustantajan perustaja oli aloittanut postcrossing-harrastuksen, jossa vaihdetaan postikortteja kautta maailman.

Kaupoista ei löytynyt suomalaisesta kansankulttuurista kertovia, kauniita postikortteja, eikä Pauliinan mielestä ollut järkevää lähettää vaikkapa Yhdysvaltoihin tai Saksaan kortteja, joiden aiheet olivat jo tuttuja näissä maissa - ellei peräti suunniteltu siellä kansainvälisinä "käännöskortteina".

Niinpä Pauliina päätti alkaa tehdä itse postikortteja, jotka kertoivat suomalaisesta maaseutuelämästä ja meille suomalaisille rakkaiden asioiden juurilta; ruisleivästä, marjamaidosta, suomenhevosesta, kotieläimien arvostuksesta... valokuvin ja sanoin sekä suomeksi että englanniksi.

Näin syntyivät Torpan Tarinat® (Torpan tarinat on rekisteröity tavaramerkkimme) -postikortit. Hieman aikaisemmin oli tehty ensimmäiset Railin Runokortit sukulaisille ja tuttaville. Pian tuli tiedusteluita "mistä näitä ihania kortteja voi ostaa!"

Myöhemmin Pauliina on jättäytynyt aktiivisesta postcrossing-harrastuksesta, mutta postikorttien vaihto jatkuu edelleen - muutamin kiinnostavin aihein ja vaihtotoverein. Mottona on "vähemmän, mutta kiinnostavampaa".

Kommentti, joita ehkäpä suosituin postikorttimme on saanut:

”Wonderful postcard and the story is very interesting!”
- amerikkalainen postcrossing-harrastaja,
saatuaan
Torpan leipä, postikortin.

P.s. Ehkäpä palkitsevinta on, että postikorteillamme on opetuksellinen ja jopa hoitava ulottuvuus. Niitä käytetään historian- ja kotitalouden opetuksessa sekä vanhusten muistelu- ja tarinatyössä. Korttimme ovat vanhustyön ammattilaisten käyttämiä tuotteita mm. Helsingissä.


Jaa tämä juttu← Vanhemmat jutut Uudemmat jutut →

Liquid error (layout/theme line 171): Could not find asset snippets/spurit_uev-theme-snippet.liquid